Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de carottes, pelées, en morceaux (5 cm)
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
-
180
g de yogourt nature
lub 180 g de yogourt grec - 10 g de jus de citron
-
30
g d'huile végétale
lub 30 g d'huile d'olive - 30 g de vinaigre
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre
- 2 - 3 c. à soupe de cerneaux de noix ou hachées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 851 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 533 mg
Alternatywne przepisy
Sauce balsamique
10 Min
Risotto à la tomate et au basilic
30min
Tartare d’œufs
35 min
Salade de chou blanc (TM6)
15 Min
Salade de carotte à la sauce yogourt
10 Min
Salade au cervelas et fromage
25min
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Salade de carottes
15 Min
Frittata de brocoli
1sa 10 dk
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10 Min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 min