Spätzlis à la grisonne

Spätzlis à la grisonne

4.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de fromage de montagne des Grisons corsé, en morceaux (2 cm)
La pâte
  • 250 g de farine de sarrasin
  • 150 g de farine blanche
  • 100 g d'eau
  • 100 g de lait
  • 4 œufs
  • 1 c. à café de sel
Le chou frisé
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 300 g de chou frisé en lanières (1 cm)
  • ¾ de c. à café de sel
  • 250 g demi-crème, 25% de matières grasses
  • 3 l eau
  • 1 c. à soupe de sel
  • 150 g de viande séchée des Grisons en tranches, en lanières (5 mm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 869 kcal / 3623 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...