Mejillones con champiñones y puerros en salsa

Mejillones con champiñones y puerros en salsa

3.6 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 raciones

Składniki

  • 60 g de cebolleta en trozos
  • 20 g de aceite de oliva
  • 150 g de vino blanco
  • 200 g de caldo de pescado
  • 1000 g de mejillones limpios
  • 200 g de puerro en rodajas de 5 mm
  • 200 g de champiñones frescos laminados
  • 1 cucharada rasa de maicena
  • 2 cucharadas de agua
  • 150 g de nata para cocinar
  • ¼ de cucharadita de cúrcuma molida
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 ramitas de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 425 kcal / 1780 kJ
Białko 34.7 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 1501.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...