Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 100 g de lait, et 1 c. à soupe
- 2 pincées de sel
- 1 sachet de sucre vanillé
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 120 g de farine T55
- 4 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 3 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 183 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rochers coco
20min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Napolitain
4h 20min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche tressée
14h 40min
Churros maison et pâte à tartiner
1 godz. 10 min
Sablés viennois
45min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min