Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Pani Walewska
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
500 g mleka w temp, pokojowej
-
2 żółtka
-
60 g cukru
-
4 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
45 g skrobi ziemniaczanej
Kruche blaty z bezą
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru pudru
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
250 g powideł śliwkowych, niskosłodzonych250 g dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
-
6 białek
-
230 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Krem budyniowy i przełożenie
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.7 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1609.5 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto makowa panienka
7 Std. 40 Min
Ciasto pijana śliwka
6 Std.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min
Królewiec
9 Std. 45 Min
Ciasto Marlenka
27 Std. 40 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Malinowa chmurka
12 Std. 5 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min
Rolada kawowo-orzechowa
2 Std. 30 Min