
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Pani Walewska
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp, pokojowej500 g
-
żółtka2
-
cukru60 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej60 g
-
skrobi ziemniaczanej45 g
Kruche blaty z bezą
-
orzechów włoskich, łuskanych80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
cukru pudru50 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
żółtka4
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli2 szczypty
-
dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego250 g
-
białek6
-
cukru230 g
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
Krem budyniowy i przełożenie
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.7 kcal /
1609.5 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
54.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska