Ciasto Pani Walewska

Ciasto Pani Walewska

4.8 1.3K ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

Budyń do kremu
  • mleka w temp, pokojowej
    500 g
  • żółtka
    2
  • cukru
    60 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru waniliowego
  • mąki pszennej
    60 g
  • skrobi ziemniaczanej
    45 g
Kruche blaty z bezą
  • orzechów włoskich, łuskanych
    80 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    350 g
  • cukru pudru
    50 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • żółtka
    4
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    2 szczypty
  • dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
    250 g
    250 g powideł śliwkowych, niskosłodzonych
  • białek
    6
  • cukru
    230 g
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
Krem budyniowy i przełożenie
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.7 kcal / 1609.5 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 54.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...