
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Pani Walewska
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
500 g mleka w temp, pokojowej
-
2 żółtka
-
60 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
45 g skrobi ziemniaczanej
Kruche blaty z bezą
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru pudru
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
250 g dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
-
6 białek
-
230 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Krem budyniowy i przełożenie
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.7 kcal /
1609.5 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
54.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska