![Stir Fried Potato Shreds Stir Fried Potato Shreds](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/376865f79ee81b551a006e594739a300/Derivates/8efe27e04658e148db4f2c02213f9f20ad763855.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g waxy potatoes (approx 3 large potato), peeled
- 6 garlic cloves
- 40 g cooking oil
- 4 - 6 dried chillies, soaked, deseeded and cut in pieces
- ½ tsp Sichuan peppercorns
- ½ tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 2 tbsp white rice vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 485.3 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 godz. 50 min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35min
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Hot and sour soup
55 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Hot and sour soup
20min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
German Cookies
1 Std. 10 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 menit