Urządzenia i Akcesoria
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
cashews5 ½ oz
-
water to soak
Paprika Oil
-
extra virgin olive oil2 oz
-
smoked paprika1 ½ tsp
Spicy Cashew Tare
-
hoisin sauce5 ½ oz
-
miso chickpea (see Tip)2 ½ oz
-
veggie tsuyu2 ½ oz
-
agave1 oz
-
togarashi powder1 tsp
Shiitake Dashi
-
water50 oz
-
dried shiitake mushrooms thinly sliced3 oz
-
kombu (approx. 3-4 large sheets)½ oz
Udon Noodles
-
water50 oz
-
extra virgin olive oil to fry1 - 2 tbsp
-
tempeh cut into pieces6 oz
-
chili crisp oil1 tbsp
-
dried udon noodles12 oz
-
edible flowers to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
914.2 mg
Białko
22.8 g
Kalorie
2820.3 kJ /
674.1 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
80.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Macaroni and Cheese
5 godz.
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Herb Leek Phyllo Triangles
1 godz. 20 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
2 godz. 10 min
Vegetarian Japchae
45 min
Pumpkin Chili
50 min
Pumpkin Chai Latte
20 min
Soy-Free Tofu with Sriracha Sauce
1 godz. 20 min
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
45 min
Vegan Huevos Rancheros
4 godz. 45 min
Potato Curry Soup
35 min