Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red split lentils
- 18 oz water
- 4 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 14 oz eggplants
- 2 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 bell pepper, green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
- 1 can tomatoes (approx. 15 oz), undrained
- 4 oz red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 18 oz whole milk
- 1 ½ oz all-purpose flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Ratatouille
40min
Stuffed Vegetables
1h 20min
Apple Tart
1 godz.
Mushroom Risotto
30min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Indian Vegetable Curry
50min
Baked Spinach and Eggs
35min