Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red split lentils
- 18 oz water
- 4 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 14 oz eggplants
- 2 oz olive oil
- 7 oz yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 1 bell pepper, green or red, cut into pieces (approx. 5.5 oz)
- 1 can tomatoes (approx. 15 oz), undrained
- 4 oz red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 18 oz whole milk
- 1 ½ oz all-purpose flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Indian Vegetable Curry
50 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Ratatouille
40min
Minestrone
45min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min
Eggplant and Tomato Pasta
45min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Split Pea Soup
1óra 25p