Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 400 g dried brown lentils
- 100 g long grain white rice
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp tomato paste (optional)
- 15 g vinegar
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603.9 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 331.8 mg
Alternatywne przepisy
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Bulghur and lentil soup
1h
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1h
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy vegetable rice
25 min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min
Ultimate mushroom mac n' cheese
1h 5min