![Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6) Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19b021bb-3249-456f-9819-d65835b4bede/Derivates/44a7530d-8749-416c-9af8-c2998ce05873.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 400 g dried brown lentils
- 100 g long grain white rice
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp tomato paste (optional)
- 15 g vinegar
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603.9 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 331.8 mg
Alternatywne przepisy
Polenta with mediterranean vegetables
1 godz. 35 min
Baba ghanoush
1 Std.
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min
Basic kimchi
144u. 20min
Bulghur
35min
Creamy vegetable rice
25 Min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min