Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca (Tria)
- 250 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 50 g di farina tipo 0
- 150 g di acqua
Ceci (Ciceri)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata a pezzi (2cm)
- 30 g di sedano a pezzi
- 400 g di ceci bianchi lessi
- 500 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio per frittura
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 891.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 dk
Licurdia calabrese
1sa
Broéto chioggiotto
1 Std. 10 Min
Gattò di patate (TM6)
1sa 30 dk
Pierogi di manzo (ravioli polacchi)
1sa
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Schiaffettoni ripieni
1sa 30 dk
Timballo di riso alla siciliana
1sa 30 dk
Braciole pugliesi
1sa
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1sa 30 dk
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.
Pettole pugliesi
3h