Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1330 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato sbriciolato - 500 g di farina manitoba + q.b.
- 8 g di sale + q.b.
- 500 g di cime di rapa, pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 peperoncino rosso, fresco (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di salsiccia fresca, sgranata
- sale grosso, a piacere (opcjonalnie)
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5822 kJ / 1392 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 198.9 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 3076.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turdilli calabresi
1 Std.
Danubio salato
3h
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Broéto chioggiotto
1 Std. 10 Min
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Calzone fritto
5 Std.
Crostata morbida con tonno e misticanza
1 Std.
Torta alla crema champagne
3h 20min
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4 Std.
Brioche ai peperoni
2h 45min
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.