![Baguette salsiccia e cime di rapa Baguette salsiccia e cime di rapa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba4de0b684fa123b15299de32c522c39/Derivates/885ff0e1186064eb185e05402eb4375d7226d5c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1330 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina manitoba + q.b.
- 8 g di sale + q.b.
- 500 g di cime di rapa, pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso, fresco
- 200 g di salsiccia fresca, sgranata
- sale grosso, a piacere
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5822 kJ / 1392 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 198.9 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 3076.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Rustici alla scarola
10 Std.
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min
Cioccolato plastico
12h
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Biscotti papà
1h 30min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 godz. 30 min
Crostata ai cachi freschi
1h
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
Pettole pugliesi
3 Std.
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3 Std.