Timballo di riso alla siciliana

Timballo di riso alla siciliana

5.0 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • olio per frittura q.b.
  • di melanzane a fette (2-3 mm di spessore)
    500 g
  • di pangrattato + q.b.
    2 - 3 cucchiai
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di cipolla bianca in quarti
    80 g
  • di pomodori freschi in quarti
    250 g
    250 g di pomodori pelati, in quarti
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di riso Carnaroli
    250 g
  • di piselli surgelati
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di acqua
    650 g
  • di caciocavallo a pezzi
    200 g
    200 g di scamorza, o altro formaggio saporito a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661 kcal / 2765.8 kJ
Białko 33.1 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 1322.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...