Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio per frittura q.b.
- 500 g di melanzane a fette (2-3 mm di spessore)
- 2 - 3 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla bianca in quarti
-
250
g di pomodori freschi, in quarti
lub 250 g di pomodori pelati, in quarti - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di riso Carnaroli
- 150 g di piselli surgelati
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 650 g di acqua
-
200
g di caciocavallo a pezzi
lub 200 g di scamorza o altro formaggio saporito a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2765.8 kJ / 661 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1322.5 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene
1h 30min
Gattò di patate
1h 30min
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min
Frittelle di carciofi
45min
Ciceri e tria
1h 30min
Melanzane ripiene alla Norma
1h
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Peperoni ripieni di riso
1h 30min
Timballo di anelletti al forno
1h 40min