Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite de oliva (para pincelar)
- 12 tomates en rama medianos (aprox. 1500 g)
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 130 g de jamón serrano en dados
- 120 g de pan blanco semiduro en trozos
- 2 dientes de ajo
- 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 40 g de aceite de oliva
- 250 g de sardinillas en aceite, escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 505 kJ / 121 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 401.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo de merluza al horno con repollo a la crema
50 min
Quesadillas de pavo, huevo duro y aguacate
30 min
Huevos al pesto
20 min
Ensalada ratatouille
1h
Salmón en costra con puré de guisantes y espinacas
40 min
Croissants de salmón, crema de queso y lechuga
78h
Milhojas de verduras
1h 30min
Arroz con salmonetes
30 min
Tomate rosa a la plancha con pesto de eneldo
15 menit
Cordero relleno con anchoas y alcaparras
1h 45min
Pie relleno de pavo y verduras
1h 45min
Salmón asado con tomates secos
20 min