Salmón con canónigos y arándanos

Salmón con canónigos y arándanos

4.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 40 g de zumo de naranja
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de miel
  • ½ cucharadita de jengibre molido
  • 4 pellizcos de sal
  • 4 pellizcos de pimienta negra molida
  • 500 g de agua
  • 4 lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (aprox. 150 g c/u)
  • 4 cucharadas de cebolleta (aprox. 50 g) en rodajas finas
  • 4 cucharadas de arándanos rojos deshidratados (aprox. 50 g)
  • 200 g de canónigos
    200 g de hojas variadas de ensalada (mezclum)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 278.3 mg
Białko 31.2 g
Kalorie 2047 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...