Wersje kompatybilne
Ventresca de bonito con salsa de soja, jengibre y ajos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ventresca de bonito (de 1 kg aprox.)
- 4 dientes de ajo
- 4 ramitas de perejil fresco (sólo las hojas)
-
1
trozo de raíz de jengibre fresca (10-15 g)
lub 1 pellizco de jengibre molido - 1 pellizco de curry en polvo
- ¼ de cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de comino en grano
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 40 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de salsa de soja
- 300 g de agua para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1928 kJ / 461 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 813.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares a la americana
50min
Gallo con salsa de pimientos
30min
Chipirones encebollados (Maganos)
40min
Chipirones a la marinera
25min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bonito a la riojana
50min
Rape en salsa americana
1u.
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Minipastel de pescado y marisco
40min
Calamares a la mallorquina
1u.
Pastel de cabracho
2h 50min
Chipirones afogaos
30min