Schweinefilet mit grüner Pfeffersauce

Schweinefilet mit grüner Pfeffersauce

4.7 179 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinefilet in 12 Scheiben (à ca. 3 cm)
    600 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Senf mittelscharf
    2 geh. TL
  • Bacon, in Scheiben ca. 12 Scheiben
    150 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Prinzessbohnen
    400 g
  • Speckwürfel
    100 g
  • Wasser
    750 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in mundgerechten Stücken
    750 g
Pfeffersauce
  • Butter
    30 g
  • Mehl
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • grüne Pfefferkörner, eingelegt abgetropft
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 827 kcal / 3462 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1559 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...