Bier-Gulasch mit Käse-Knödeln

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Käse-Knödel
  • Cheddar in Stücken
    50 g
  • Petersilienblätter
    5 g
  • Weizenmehl Type 405
    140 g
    140 g Weizenmehl Type 550
  • Butter
    20 g
  • Backpulver (ca. 1 TL)
    5 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Milch
    40 g
  • Ei
    1
Bier-Gulasch und Fertigstellung
  • Gulasch vom Rind (2-3cm)
    800 g
  • Mehl
    70 g
  • Salz
    10 g
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Öl
    35 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Lorbeerblatt
    1
  • Thymianblättchen, frisch
    2 TL
    1 TL Thymian, getrocknet
  • Wasser
    500 g
  • Ale
    500 g
    500 g Starkbier
  • Champignons geviertelt
    150 g
  • Möhren in Scheiben (4 mm)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1955 mg
Białko 41 g
Kalorie 2813 kJ / 672 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...