Winzertopf

Winzertopf

4.1 851 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert gewürfelt
    100 g
  • rote Zwiebeln halbiert, in Ringen
    150 g
  • Schweinegulasch (Ober-/Unterschale oder Schulter), in Würfeln (2 cm)
    600 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    300 g
  • Weißwein, trocken
    200 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Bandnudeln
    500 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Champignons in Scheiben
    300 g
  • Sahne
    100 g
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen, und mehr zum Garnieren
    ½ Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 761 kcal / 3185 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 6 g
Sód 801.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...