
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Schweinelende in Scheiben (1 cm)
- 100 g Champignons in Scheiben
-
75
g Wermut trocken
lub 75 g Madeira - 100 g Milch
- 60 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 TL grobkörniger Senf
- 1 TL scharfer Senf
- 1 Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l)
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
-
2
EL Crème fraîche, mit 30% Fettgehalt
lub 2 EL Sahne - 1 geh. EL Speisestärke
- 2 - 3 frische Petersilie abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 230 kcal / 961 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 0.8 g