Urządzenia i Akcesoria
Sałatka "Abecadło"
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
35 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
150 g makaronu, suchego, krótkiego np. literki
-
50 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
150 - 160 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
-
100 g szynki drobiowej pokrojonej w 8-10 mm kostkę
-
10 - 15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
180 - 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g miodu, płynnego
-
5 g musztardy francuskiej (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki kiełków słonecznika
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
851.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1589.3 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
41.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka z preclami
30 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka fitness
10 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min