
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka "Abecadło"
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
35 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
150 g makaronu, suchego, krótkiego np. literki
-
50 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
150 - 160 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
-
100 g szynki drobiowej pokrojonej w 8-10 mm kostkę
-
10 - 15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
180 - 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g miodu, płynnego
-
5 g musztardy francuskiej (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki kiełków słonecznika
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380 kcal /
1589.3 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
41.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
851.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska