![Whipped brie with fruit and nut caramel crunch Whipped brie with fruit and nut caramel crunch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e8b9d298095114cebab880f432b73ef5/Derivates/3242076924c18beba3cdf879ee8dde59fc056b4e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruit and nut caramel crunch
- 50 g dried apricots (see Tips)
- 50 g shelled salted pistachio nuts (see Tips)
- 250 g raw sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Brie board
- 400 g triple cream brie, rind removed, then bring to room temperature
- 2 fresh figs, cut into thick wedges (see Tips)
- 90 g prosciutto
- micro herbs
- crackers or bread of choice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2101.5 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 843.4 mg
Alternatywne przepisy
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min
Persian honeycomb bark
1 Std. 30 Min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter)
5min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 Min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.
Mushroom risotto (TM6)
30 Min