Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodorini a metà
- 1 pizzico di sale
- 400 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 700 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di vongole fresche, pulite
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- fette di pane tostate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 634.8 kJ / 151.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 364.8 mg
Alternatywne przepisy
Merluzzo alla pizzaiola
30 min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Gamberi e calamari speziati
20min
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 godz.
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 godz.
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Polpo alla Luciana
1h 30min
Gamberoni in guazzetto
40min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min