![Sautè di cozze e vongole Sautè di cozze e vongole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2ad012bd179b857451916e2ef3172485/Derivates/8e612bd66e2e1733cae7f7e5a3f90d40928a7c65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodorini a metà
- 1 pizzico di sale
- 400 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 700 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di vongole fresche, pulite
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- fette di pane tostate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 634.8 kJ / 151.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 364.8 mg
Alternatywne przepisy
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 Min
Pepata di cozze
45 Min
Finte cosce di pollo con salsa piccante
1 Std. 30 Min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 Std. 30 Min
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1 Std.
Contorno di agretti
40 Min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35 min
Insalata di polpo e patate
2h
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Patate e zucca al vapore
25 Min
Fagiolini e taccole al vapore
40 Min