Sautè di cozze e vongole
TM6 TM5

Sautè di cozze e vongole

4.8 (11 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodorini a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 400 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 700 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di vongole fresche, pulite
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
  • fette di pane tostate, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
634.8 kJ / 151.8 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
4.4 g
Tłuszcz
10.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
1.8 g
Sód
364.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy