Risotto zafferano e salsiccia
TM6 TM5

Risotto zafferano e salsiccia

4.5 (165 ocen)

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia fresca tipo luganega, spellata e a pezzi (2 cm)
  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di burro
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino rosso
  • 740 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3091.5 kJ / 739 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
65.6 g
Tłuszcz
44.1 g
Tłuszcz nasycony
18.1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
1347.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy