Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 - 25 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di zucchine a tocchetti
- 2 cipollotti a pezzi
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min.
Frittata di spinaci al forno
45 min.
Contorno di zucchine (1 porzione)
20 min.
Frittata di zucchine (TM6)
50 min.
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 min.
Fagiolini insaporiti
25 min.
Frittata broccoli e prosciutto
35min
Platessa al pomodoro
30min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min.
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 min.
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Frittata primavera al vapore
50 min.