![Frittata alle zucchine Frittata alle zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1418A1F-5B35-480E-8B14-8D17E70D1EBA/Derivates/8AB8486E-1B56-4AC5-976E-39380DD146AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 - 25 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di zucchine a tocchetti
- 2 cipollotti a pezzi
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata primavera al vapore
50 мин.
Finocchi alla valdostana
40 мин.
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 min
Platessa al pomodoro
30 min
Frittata broccoli e prosciutto
35 min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 мин.
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Fagiolini insaporiti
25min
Frittata di spinaci al forno
45 min
Contorno di zucchine (1 porzione)
20 Min
Frittata di zucchine (TM6)
50 мин.