Risotto alla crema di spinaci
TM6 TM5

Risotto alla crema di spinaci

4.4 (278 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di scalogno in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di foglie di spinaci freschi lavate
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di riso Carnaroli (tempo cottura 17 minuti)
  • 50 g di vino bianco
  • 750 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino colmo di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1804.3 kJ / 431.2 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
2.4 g
Sód
170.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy