Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
Polpo e patate
- 400 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, interi
- 700 g di polpo fresco
- 350 g di patate, pelate e a tocchetti (3 cm)
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1126.3 kJ / 269.3 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 796.4 mg
Alternatywne przepisy
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Sautè di cozze e vongole
40min
Gamberi e calamari speziati
20 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Ombrina al cartoccio con patate
45min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Polpo alla Luciana
1h 30min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min
Gamberoni in guazzetto
40min
Linguine allo scoglio
40min