Wersje kompatybilne
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
- 180 g di zucchine a cubetti (1 cm)
- 820 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di prosciutto cotto affumicato a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1832.6 kJ / 438 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 390.8 mg
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30min
Risotto zucchine e menta
40 min.
Risotto burrata e piselli
40 min.
Risotto zucchine e pancetta
35min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 min.
Risotto con salsiccia e piselli
40 min.
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Risotto radicchio e pancetta
40 min.
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 min.
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 min.
Risotto radicchio e salsiccia
35min