Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
TM5 TM31 TM6

Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato

3.6 (126 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
  • 180 g di zucchine a cubetti (1 cm)
  • 820 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 80 g di prosciutto cotto affumicato a listarelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1832.6 kJ / 438 kcal
Białko
14.1 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
1.7 g
Sód
390.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy