![Cottura del riso basmati Cottura del riso basmati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c75b344e-e96b-4f94-81d1-30dfa08cae16/Derivates/27954924-4a2b-4fd9-83c2-cea2d5c48a5f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g di riso basmati bianco
- 400 - 600 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 5 porzioni
- Kalorie
- 6133 kJ / 1466 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 311 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1897 mg
Alternatywne przepisy
Cottura del riso a chicco lungo
35 Min
Cottura del farro perlato
35 Min
Riso basmati con pollo e verdure (Modalità Cuoci riso)
50 Min
Riso integrale con peperoni insaporiti (Modalità Cuoci riso)
1h
Riso cantonese (TM6)
40p
Cottura del riso jasmine
35 Min
Cottura del riso integrale a chicco lungo
55 min
Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini
40p
Zucchine a dadini insaporite (200 g)
20p
Bocconcini di pollo insaporiti
15 min
Verdure miste insaporite
30min
Straccetti di pollo insaporiti
15 min