Risotto alla milanese (per 2 persone)

Risotto alla milanese (per 2 persone)

4.6 232 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 60 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
  • 40 g di vino bianco
  • 450 g di brodo di carne o vegetale (vedere consigli)
  • 1 bustina di zafferano
  • 2 pizzichi di sale
  • 10 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 504.5 kcal / 2111.5 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 920 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...