![Focaccia cipolle e zucca Focaccia cipolle e zucca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07b7ca66df79497dad230fac763a67de/Derivates/4cac4c8abf0a85a3d9322c31d7898a3875067422.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1550 g di acqua
- 100 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
10
g di malto d'orzo
lub 10 g di zucchero - 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di farina manitoba
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
Farcitura
- 150 g di cipolle rosse di Tropea, pulite a fette
- 100 g di polpa di zucca a fettine
- 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1278.2 kJ / 305.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 718.7 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2h
Pagnotta rustica
3h
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20 min
Scarcedda lucana
2h
Piadina (vegan)
45 Min
Grissini Rubatà
2 godz. 30 min
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Impasto base per pane
1 Std.
Focaccia
6 Std.
Focaccia morbida
4 Std.
Focaccia genovese (TM6)
5 Std.