Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g di gelatina in fogli
- 200 g biscotti, tipo digestive a pezzi
- 90 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di Prosecco
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di formaggio fresco spalmabile
- 170 g di ricotta fresca, ben scolata
- frutti rossi misti freschi, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1380.2 kJ / 329.8 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 248.9 mg
Alternatywne przepisy
Nocciole tartufate
1h 10min
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1h
Liquore alle pere
384h
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 Std.
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1 godz. 45 min
Sformato tricolore
1h 30min
Follia ai tre cioccolati
6h
Gelato veloce alle ciliegie
20min
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6h
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Torta pinguino
1h 30min
Cheesecake alle fragole
4h 30min