Panna cotta ai popcorn
TM6 TM5 TM31

Panna cotta ai popcorn

3.8 (4 oceny)

Składniki

Panna cotta

  • 6 g di gelatina in fogli
  • acqua, fredda, per l'ammollo
  • 400 g di panna, qualsiasi tipo
  • 200 g di latte
  • 60 g di popcorn
  • 10 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Salsa al caramello salato

  • 50 g di burro, a pezzi
  • 80 g di panna, qualsiasi tipo
  • 30 g di zucchero di canna
  • 30 g di zucchero a velo
  • 30 g di sciroppo di acero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • popcorn q.b. per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1976.8 kJ / 472.5 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
40.3 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Błonnik
1 g
Sód
342.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy