Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 50 g di burro di arachidi
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 160 g di zucchero
- 150 g di arachidi tostate, non salate
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 6 uova
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1730.6 kJ / 413.7 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 362.1 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40min
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1 godz. 45 min
Torta cioccolato e mandorle con ganache al cioccolato bianco
3h
Bussolà alla vicentina
1h
Cheesecake basca
4 Std.
Plumcake all'arancia
1h
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Muffin di patate dolci con noci
1h
Pane integrale con fichi e noci
4h 30min
Plumcake al cioccolato e pere
1h
Torta pinguino
1h 30min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h