Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)
TM6 TM5 TM31

Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)

4.4 (5 ocen)

Składniki

Crêpes di grano saraceno

  • 200 g di farina di grano saraceno
  • 2 uova
  • 50 g di zucchero
  • 300 g di latte
  • 80 g di acqua
  • 50 g di burro

Salsa al cioccolato

  • 30 g di olio di cocco
  • 160 g di latte di cocco, in barattolo
  • 60 g di sciroppo di agave
  • 3 pizzichi di sale
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 30 - 50 g di mandorle a lamelle tostate
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
639 kJ / 153 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
2 g
Sód
28.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy