Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)

Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 pezzi

Składniki

Crêpes di grano saraceno
  • di farina di grano saraceno
    200 g
  • uova
    2
  • di zucchero
    50 g
  • di latte
    300 g
  • di acqua
    80 g
  • di burro
    50 g
Salsa al cioccolato
  • di olio di cocco
    30 g
  • di latte di cocco, in barattolo
    160 g
  • di sciroppo di agave
    60 g
  • di sale
    3 pizzichi
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di mandorle a lamelle tostate
    30 - 50 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 153 kcal / 639 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 28.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...