Torta ai frutti rossi

Torta ai frutti rossi

3.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema pasticcera alla vaniglia
  • 500 g di latte
  • 90 g di zucchero
  • 50 g di amido di mais
  • 2 uova
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
    1 estratto di vaniglia naturale, fialetta
Terminare la preparazione
  • 350 g di lamponi freschi
  • 150 g di ribes rossi

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 551.1 kcal / 2305.9 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 66.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...