Torta ai frutti rossi

Torta ai frutti rossi

4.1 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    100 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    10 g
  • di burro freddo, a pezzi + q.b.
    200 g
  • di farina tipo 00
    370 g
  • uovo
    1
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
Crema pasticcera alla vaniglia
  • di latte
    500 g
  • di zucchero
    90 g
  • di amido di mais
    50 g
  • uova
    2
  • tuorli d'uovo
    2
  • stecca di vaniglia i semini
    1
    1 estratto di vaniglia naturale, fialetta
Terminare la preparazione
  • di lamponi freschi
    350 g
  • di ribes rossi
    150 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 551.1 kcal / 2305.9 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 66.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...