Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Gruviera, a cubetti (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 110 g di olio extravergine di oliva
-
150 - 180
g di pancetta a dadini
lub 150 - 180 g di speck a cubetti - 150 g di farina + q.b. per infarinare
- 10 g di lievito in polvere
- 3 uova
- 125 g di latte
- 150 g di datteri denocciolati, a fettine (2 mm)
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1267.8 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 Min
Licurdia calabrese
1 Std.
Triplo dessert di frutta
10 min
Pan di Spagna panna e fragole
2 Std.
Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Ciambella abbraccio
2 Std.
Torta salata pere e formaggio
1 Std.
Ciambellone all'uva
1 Std.
Plumcake al cioccolato e pere
1 Std.
Rotolo al cioccolato
3 Std.
Crostata di scorze di agrumi
2 Std.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.