
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
30 g migdałów, w słupkach
-
100 g jogurtu naturalnego
-
50 g majonezu
-
100 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
80 g selera naciowego (2 łodygi), pokrojonego w 2-3 cm plastry
-
70 - 100 g żurawiny, suszonej
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5 łodyżek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 sałata masłowa do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232.7 kcal /
974.2 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
18.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
253.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska