
Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułki chińskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
620 g wody
-
5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g cukru
-
250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
110.9 kcal /
463.8 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
18.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Małpi chlebek
3 godz.
Pumpernikiel
43 godz.
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min