Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, preferibilmente biologico, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte intero
- 3 uova
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1218.3 kJ / 291.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 132.3 mg
Alternatywne przepisy
Pappardelle al ragù di cinghiale
2 Std.
Panada sarda
2 Std. 55 Min
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Polenta sarda
1h 30min
Minestra di fregola con le anguille
2 Std.
Pardulas
8h 40min
Seadas
1 godz. 5 min
Papassini sardi
8h 45min
Panada sarda di salsiccia e patate
45min
Anolini
14 Std.
Malloreddus alla campidanese
3h
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h