![Baguette pancetta e provolone Baguette pancetta e provolone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/148a1d726dad0cf23a2097d0121ce89e/Derivates/f0dc7b046baa086b56e32abe2aa7a1cc613754f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di farina manitoba
- 8 g di sale
- 90 g di Provolone dolce o piccante, a pezzi
- 150 g di pancetta affumicata a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3553 kJ / 849 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 129.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1821.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di fave e pecorino
40 Min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2h
Bombette di Carnevale ripiene
1 Std.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
La colomba perfetta
7h
Dolcetti di cioccolato e cereali
3h 15min
Focaccia a bastone
5h
Pane al pomodoro
16h
Baci di dama alle nocciole
2h 30 min
Pizzette rosse
4 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Impasto per pizza integrale
2h