Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farcitura
- 200 g di zucchero
- 3 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
Impasto
- 50 g di burro a pezzi
- 220 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova medie
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 463.8 kJ / 110.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 34.9 mg
Alternatywne przepisy
Cantuccini da regalare (TM6)
1 Std.
Pan co' Santi
7h
Pesche dolci
2h
Fave dei Morti
55min
Panini alberelli segnaposto
3 Std.
Panini arcobaleno
5 Std.
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Crostata torronata
20 Min
Fiadoni
1 Std.
Torta della nonna al cioccolato
1 Std. 30 Min
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min