Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di zucchero grezzo
- 370 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 350 g di latte
- 100 g di alcol per liquori 95%
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 748 kJ / 178.8 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 55.4 mg
Alternatywne przepisy
Liquore caffè mou
55min
Liquore al cioccolato e peperoncino
1 Std. 10 Min
Carbone della Befana
3h 30min
Liquore al torrone
50min
Tartufini rum e cannella (TM6)
45 Min
Crema di liquore all'arancia
49 godz. 15 min
Latte condensato
1h
Croccante alle mandorle
1h 30min
Crema di liquore al pistacchio
2h 30min
Liquore all'uovo
97 godz. 30 min
Liquore alla menta e liquirizia
1h 30min
Mandorle sabbiate
1h