![Crostata morbida gianduia e fragole Crostata morbida gianduia e fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61af489baf5ef3acb980c02a435c4b58/Derivates/dac927dd53687b859d3b2a7084062d3629ddb92d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g di farina integrale
- 45 g di fecola di patate
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di stevia
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 100 g di olio di semi di girasole + q.b.
- 300 g di latte scremato
- ½ - 1 fiala di aroma all'arancio, a piacere
- 200 g di robiola
- 200 g di crema gianduia
- 200 g di fragole, pulite e a fettine
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati, in granella
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 227 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata al cioccolato e burro di arachidi
7 Std. 30 Min
Cheesecake al melone
5h 30min
Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30min
Crostata con rose di mele
2h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 Std. 30 Min
Torta allo yogurt leggera con confettura alle fragole
2h
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Crostata crema e amarene
1h 30min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.
Ciambella ACE
1h 30min