Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al cioccolato
- 4 uova
- 140 g di zucchero + q.b.
- 20 g di cacao in polvere
- 140 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
Farcia
- 2 - 3 cucchiai di Kirsch, liquore alle ciliegie
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 20 g di zucchero
- 30 g di cacao in polvere setacciato
- 300 g di ciliegie, denocciolate e tagliate a metà (vedere varianti)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1334.7 kJ / 317.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 66.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15 min
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4h
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10 min
Paste di mandorla al pistacchio
3 Std. 30 Min
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15 Min
Biscotti di vetro segnaposto
2h
Dita mostruose
4h
Tramezzino di segale con avocado e uova
3 Std. 30 Min
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30 min
Brioches con il tuppo
3 Std.
Biscotti omini di pan di zenzero con crema al caramello
1h
Cream tart al cioccolato
8 godz.