Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione aromatica
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 1 cucchiaio di miele di acacia
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 cucchiaio di Rum bianco
Poolish
- 80 g di acqua
- 10 g lievito di birra fresco, sbriciolato
- 80 g di farina manitoba W 340-380 (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di miele di acacia
Primo impasto
- 55 g di latte
- 135 g di farina manitoba W 340-380
- 1 uovo grande (60 g)
- 65 g di zucchero
- 45 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
- 70 g di farina manitoba W 340-380 + q.b.
- 25 g di zucchero
- 5 g di sale
- 1 tuorlo
- 40 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 40 g di cioccolato bianco fuso (vedere consigli)
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 845.7 kJ / 202.1 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 178.9 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2 godz.
Panettone TM6
10h 30 min
Cornetto di Matera
4h 30min
Bollito misto alla milanese
5h
Macarons
1 Std. 30 Min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 godz.
Lingue di gatto
30 Min
Biscotti pan di zenzero (vegan)
1 Std. 30 Min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Pandoro TM6
15h 15min