Zwiebel-Bhajis mit Koriander-Chili-Dip

Zwiebel-Bhajis mit Koriander-Chili-Dip

4.6 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück

Składniki

Zwiebel-Bhajis
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • grüne Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt, in Ringen
    ½ - 1
  • Koriander abgezupft
    10 g
  • Kichererbsenmehl (siehe Tipp)
    100 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • schwarze Senfkörner
    1 TL
  • Zitronensaft
    20 g
  • Wasser
    100 g
  • Öl zum Frittieren
Koriander-Chili-Dip
  • Koriander (Blätter und Stängel), in Stücken
    50 g
  • grüne Chilischoten, frisch nach Wunsch entkernt, in Ringen
    1 - 2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    5 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    50 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¾ TL
  • Salz
    ¼ - ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 195 kcal / 814 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 649 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...