Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwiebel-Bhajis
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- ½ - 1 grüne Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt, in Ringen
- 10 g Koriander, abgezupft
- 100 g Kichererbsenmehl (siehe Tipp)
- ½ TL Backpulver
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 20 g Zitronensaft
- 100 g Wasser
- Öl zum Frittieren
Koriander-Chili-Dip
- 50 g Koriander (Blätter und Stängel), in Stücken
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch, nach Wunsch entkernt, in Ringen
- 5 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- ¾ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ¼ - ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 814 kJ / 195 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 649 mg
Alternatywne przepisy
Orientalische Veggie-Patties
1 Std. 35 Min
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 Min
Ratatouille-Galette
1 Std. 30 Min
Miso-Erdnuss-Dip
5 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 Min
Zwiebel-Bhajis mit Koriander-Chili-Dip
1 Std.
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 Min
Café-de-Paris-Butter
4h 10min
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 Min
Sabich (israelisches Sandwich)
1 Std. 10 Min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 Min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min