Vietnamesischer Nudelsalat

Vietnamesischer Nudelsalat

3.7 41 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Reisnudeln, getrocknet
    350 g
  • Wasser kochend, zum Einweichen
  • Gurke Enden abgeschnitten
    250 g
  • Möhren
    250 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Frühlingszwiebeln der grüne Teil entfernt
    60 g
  • Chinakohl Strunk entfernt, in Spalten
    400 g
  • Koriander abgezupft
    9 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt, in Ringen
    ¼ - ½
  • Fischsauce
    10 g
  • Reisessig
    50 g
  • Zucker
    1 EL
  • Wasser
    40 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Sojasprossen frisch
    100 g
  • Minze abgezupft
    2 Stängel
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen grob gehackt, zum Garnieren
    2 EL
  • Limette in Spalten
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 459 kcal / 1919 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 574 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...