Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten

Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Zucchini in Stücken (ca. 5,5 cm)
    400 g
  • Parmesan in Stücken (4 cm)
    100 g
  • gehobelte Mandeln
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    5 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, halbiert
    100 g
  • Meersalz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Sherryessig
    30 g
    30 g Apfelessig
  • Olivenöl
    50 g
  • Kürbiskerne
    1 EL
  • Sonnenblumenkerne
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 998 mg
Białko 17 g
Kalorie 1511 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...