Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucchini, in Stücken (ca. 5,5 cm)
- 100 g Parmesan, in Stücken (4 cm)
- 40 g gehobelte Mandeln
- 1 Knoblauchzehe
- 5 g Basilikum, abgezupft
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, halbiert
- 1 TL Meersalz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
-
30
g Sherryessig
lub 30 g Apfelessig - 50 g Olivenöl
- 1 EL Kürbiskerne
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1511 kJ / 361 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 998 mg
Alternatywne przepisy
Rotkohlsalat
2 godz. 20 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 Min
Tomaten-Dip
5 min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25 min
Grünkohl-Aprikosen-Aufstrich
10 Min
Meerrettich Cheescake mit Roter Bete
1h 10min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15 min
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 min
Nusskruste für Fleisch oder Fisch
10 Min
Schafskäse-Creme
5 min
Möhrenpüree mit Olivenöl
35min