Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 ząbki czosnku
-
540 g wody
-
40 g sosu rybnego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g cukru
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
875.9 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1461.5 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min