Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
TM6 TM5

Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)

4.6 (8 ocen)

Składniki

  • 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 540 g wody
  • 40 g sosu rybnego
  • 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 40 g cukru
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 100 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
  • 100 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 2 łyżki liści mięty, świeżych, posiekanych
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1461.5 kJ / 349.3 kcal
Białko
31.3 g
Węglowodany
25.1 g
Tłuszcz
15.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
5.2 g
Sód
875.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy