Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Tarta warzywna
-
150 g ciecierzycy, suszonej
-
60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
-
170 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
240 - 260 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
Sałatka
-
50 g ziaren sezamu
-
1 pomarańcza ekologiczna, mała
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
40 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka soli
-
40 g octu balsamicznego
-
80 g oliwy z oliwek
-
200 g rzodkiewek pokrojonych w 1-2 mm plastry
-
300 g jabłek kwaśnych, np. Granny Smith, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
100 g roszponki
-
150 g rukoli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
986 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
2827.3 kJ /
675.8 kcal
Tłuszcz
44.3 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
62.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min